Σφάλματα σε Σωρούς Φύλλων | Φροντίστε να κοιτάξετε πριν πηδήξετε

0
Σφάλματα σε Σωρούς Φύλλων |  Φροντίστε να κοιτάξετε πριν πηδήξετε

ζωύφια στα φύλλα

Έχετε δουλέψει όλη μέρα μαζεύοντας σωρούς φύλλων για να ανανεώσετε την αυλή. Μόλις τελειώνετε, βλέπετε τα παιδιά σας στο περιθώριο, έτοιμα να κάνουν ένα τρέξιμο. Και γιατί όχι? Είναι όλα διασκέδαση και παιχνίδια, σωστά; Οχι τόσο γρήγορα.

Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στο σωρό των φύλλων σας. Αυτό που κρύβεται κάτω από το χνουδωτό εξωτερικό του φύλλου μπορεί να μην είναι τόσο αθώο όσο νομίζετε. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι επικίνδυνο. Θα βρείτε κάθε είδους ζωύφια στα φύλλα, για να μην αναφέρουμε μούχλα, μυτερά ραβδιά και πέτρες, ακόμα και περιττώματα. Ναι!

Πριν σηκωθείτε και φύγετε, μάθετε σε τι μπορεί να πηδάτε.

Τριχωτές, τρομακτικές αράχνες

Θέλετε να έρθετε πρόσωπο με πρόσωπο με μια ανατριχιαστική αράχνη με μακριά πόδια; Κατευθυνθείτε στον πλησιέστερο σωρό φύλλων. Αράχνες είναι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές τους, αφού δειπνούν με ζωύφια που ζουν εκεί. Ενώ ορισμένα είδη – όπως η αράχνη του κήπου – προτιμούν να φάνε μια μύγα παρά να σας βλάψουν, η μαύρη χήρα είναι γνωστό ότι δίνει ένα δυνατό δάγκωμα που μπορεί να είναι απειλητικό για τη ζωή.

Κρότωνες που μεταφέρουν ασθένειες

Δεν υπάρχει τίποτα ωραίο με τα τσιμπούρια που πιπιλίζουν αίμα. Συνήθως βρίσκονται σε δασώδεις περιοχές, τα τσιμπούρια προσκολλώνται σε ανθρώπους και κατοικίδια ως παράσιτα για να παραμείνουν παχιά και χαρούμενα. Πολλά τσιμπούρια φέρουν τη νόσο του Lyme και τον πυρετό των Βραχωδών Βουνών, που μεταδίδονται εύκολα σε άτομα με ένα μόνο δάγκωμα. Καλό είναι να αποφύγετε αυτά τα σφάλματα στα φύλλα για να παραμείνετε υγιείς.

Επώδυνα Χνουδωτές Κάμπιες

Δεν είναι χαριτωμένα; Οι ασαφείς-wuzzy κάμπιες για τις οποίες τραγουδούσατε στην προσχολική ηλικία κινούνται μαζί με άλλα ζωύφια στα φύλλα όταν λαχταρούν να αδρανοποιήσουν. Μπορείτε συχνά να βρείτε την κάμπια της μαλλιαρής αρκούδας και τη μεγάλη κάμπια με σκόρο λεοπάρδαλης να κρύβονται σε σωρούς φύλλων. Και ενώ δεν θα σας βλάψουν, άλλες κάμπιες θα το κάνουν, δίνοντας μια οδυνηρή μπουκιά σε ανυποψίαστους επισκέπτες.

Τσιμπώντας Χιλιποδιές και Σαρανταποδαρούσες

Γλιστρώντας μέσα από σωρούς φύλλων στο σκοτάδι της νύχτας, οι σαρανταποδαρούσες και οι σαρανταποδαρούσες κυνηγούν ζωύφια στα φύλλα για να φάνε. Το οδυνηρό τους δάγκωμα μοιράζεται δηκτικός δηλητήριο, βάζοντας το θήραμά τους από τύχη. Εάν ένα από αυτά τα νυχτερινά ερπυστριοφόρα εμφανιστεί στο σωρό των φύλλων σας, αφήστε το ήσυχο. Το δηλητήριό τους μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις στον άνθρωπο, που απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα.

Περισσότερα τρομακτικά πράγματα στο σωρό των φύλλων

Μπορεί να μην μοιάζουν με ζωύφια στα φύλλα, αλλά έχουν τον ίδιο παράγοντα „eek“. Τα φίδια γλιστρούν μέσα από κενά φύλλα για να κρυφτούν για κάλυψη, ειδικά όταν τα υγρά φύλλα παρέχουν ένα απαλό, ζεστό κρεβάτι. Η δηλητηριώδης χαλκοκεφαλή συνδυάζεται τέλεια με τα χρώματα των φθινοπωρινών φύλλων και του άχυρου πεύκου, καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να αρπάξουν ανυποψίαστο θήραμα.

Πώς να χειριστείτε τους σωρούς φύλλων και τα ζωύφια που έρχονται μαζί τους

Κατά την τσουγκράνα και το τσουγκράνισμα των φύλλων, να φοράτε πάντα τα σωστά ρούχα όπως μακριά παντελόνια, μπότες και γάντια κηπουρικής. Πάντα να μαζεύετε τα φύλλα αμέσως ή να τα κόβετε για να τα χρησιμοποιήσετε ως σάπια φύλλα για τις φθινοπωρινές και χειμερινές φυτείες σας.

Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με έναν από εμάς επαγγελματίες εμπειρογνώμονες ελέγχου παρασίτων για να συζητήσετε τις ανησυχίες σας. Ή προγραμματίστε μια εκτίμηση ελέγχου παρασίτων για να ξεκινήσει η διαδικασία! Είτε έτσι είτε αλλιώς, θα κρατήσετε τη διασκέδαση με την πτώση των φύλλων και τα παράσιτα μακριά.

Schreibe einen Kommentar