Συμβουλές χειμερινού κλαδέματος για θάμνους

2
Συμβουλές χειμερινού κλαδέματος για θάμνους

Εικόνα χειμερινού κλαδέματοςΥπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους ο χειμώνας είναι η καλύτερη εποχή για να κλαδέψετε τους θάμνους και τους θάμνους σας. Κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού, η ροή του χυμού επιβραδύνεται σημαντικά, γεγονός που αποτρέπει την υπερβολική αιμορραγία. Επίσης, στις φυλλοβόλες ποικιλίες, το σχήμα του θάμνου είναι ευκολότερο να φανεί και να τροποποιηθεί όταν έχουν πέσει όλα τα φύλλα και υπάρχουν λιγότερα κοψίματα για καθαρισμό από το έδαφος. Ο κύριος λόγος, όμως, είναι η προετοιμασία των κλαδιών για νέα ανοιξιάτικη ανάπτυξη. Οι ειδικοί στους θάμνους στο Heritage έχουν συγκεντρώσει αυτήν τη λίστα με συμβουλές κλαδέματος για να κάνουν τους θάμνους σας να φαίνονται καλύτερα.

Κάντε μια μικρή έρευνα πρώτα

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις συνήθειες κάθε ποικιλίας θάμνων πριν αρχίσετε να κόβετε κλαδιά. Μερικοί ανθοφόροι θάμνοι σχηματίζουν τα μπουμπούκια άνθισης πολύ νωρίς. και έτσι, κλαδεύοντας τα άκρα μπορεί να αφαιρέσετε μπουμπούκια που θα θέλετε την επόμενη άνοιξη. Άλλες ποικιλίες, όπως ο θάμνος της πεταλούδας, μόνο άνθιση σε νέα ανάπτυξη, επομένως το κούρεμα είναι απαραίτητο για να αποκτήσετε πολλές ανθοφορίες την άνοιξη.

Σχετικά Διαβάστε: Πώς να ποτίσετε τα αειθαλή σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Χρησιμοποιήστε Sharp Trimmers

Χρησιμοποιείτε πάντα αιχμηρά εργαλεία όταν κλαδεύετε τα φυτά σας για να αποφύγετε να προκαλέσετε περιττή ζημιά στο φλοιό και τα κλαδιά. Τα θαμπά εργαλεία κοπής θα συνθλίψουν τις ίνες και θα αφαιρέσουν τον τρυφερό φλοιό, καταστρέφοντας το φυτό και αφήνοντας ένα αντιαισθητικό χάος.

Αφαιρέστε πρώτα τα νεκρά κλαδιά

Τα νεκρά κλαδιά πρέπει να αφαιρεθούν ανεξάρτητα από το τελικό σχήμα που επιθυμείτε. Μπορεί να πιστεύετε ότι θα είναι δύσκολο να ξεχωρίσετε ποια είναι ζωντανά και ποια όχι, καθώς τα φύλλα δεν υπάρχουν πλέον για να υποδηλώνουν την ανάπτυξη, αλλά τα νεκρά κλαδιά μπορούν να αναγνωριστούν από την ελαφρύτερη απόχρωση και το φλοιό τους. Κόψτε όλα τα άψυχα κλαδιά. Εάν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε πάντα να προσπαθήσετε να σπάσετε την άκρη ενός κλαδιού και να δείτε εάν υπάρχει πρασινάδα.

Σχετικά Διαβάστε: Οδηγίες για το χειμερινό κλάδεμα

Σχήμα για προστασία

Καθώς ξεκινάτε το κόψιμο, στρογγυλέψτε την κορυφή του θάμνου σας για να αποτρέψετε τη συσσώρευση χιονιού πάνω του κατά τη διάρκεια του χειμώνα. το βάρος μιας έντονης χιονόπτωσης μπορεί να προκαλέσει ζημιά. Οι θάμνοι με επίπεδη κορυφή μπορούν να μαζέψουν περισσότερο χιόνι και βάρος από αυτό που μπορούν να υποστηρίξουν τα κλαδιά τους, προκαλώντας σπασμένους θάμνους την άνοιξη. Δώστε προσοχή κατά τη διάρκεια των χιονοπτώσεων, καθώς μπορεί να χρειαστεί, ανεξάρτητα από το πώς θα το κόψετε, να κουνάτε απαλά τα κλαδιά περιοδικά εάν βλέπετε χιόνι να αρχίζει να συσσωρεύεται σε μεγάλες ποσότητες.

Αφού ολοκληρώσετε όλο το κούρεμα, το κόψιμο και το τεμαχισμό, πάρε ένα φλιτζάνι ζεστή σοκολάτα και περίμενε την άνοιξη. οι θάμνοι σας θα ξεσπάσουν με νέα ζωή, χάρη σε αυτές τις απλές συμβουλές.

Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το κλάδεμα των φυτών σας, επικοινωνήστε μαζί μας, τους ειδικούς σε δέντρα και θάμνους στο Heritage Lawns ή καλέστε μας στο (913) 451-4664.

Schreibe einen Kommentar