Σημαντικές συμβουλές για το χειμερινό κλάδεμα

3
Σημαντικές συμβουλές για το χειμερινό κλάδεμα

Έχετε έναν κατάφυτο θάμνο που σας αναγκάζει να περπατήσετε γύρω από το πεζοδρόμιό σας; Ή άλλα κατάφυτα άκρα φυτών προς αποφυγή; Πολλοί άνθρωποι δεν σκέφτονται τα υπαίθρια φυτά τους μέχρι την άνοιξη, αλλά πολλά δέντρα και θάμνοι θα πρέπει να κλαδεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα πριν αρχίσει η νέα ανάπτυξη. Φεβρουάριος και Μάρτιος είναι τους καλύτερους μήνες ολόκληρου του έτους για κλάδεμα καρπών, ανθοφορίας και σκιά δέντρων. Το κλάδεμα στα τέλη του χειμώνα ή πολύ νωρίς την άνοιξη σας εμποδίζει να κόψετε ακούσια κλαδιά που αναπτύσσονται.

Αυτή η τεχνική ονομάζεται διορθωτικό κλάδεμα. Είναι πολύ πιο δραματικό ότι το τυπικό σας άγγιγμα όλο το χρόνο. Εάν περιμένετε μέχρι την άνοιξη μετά την έναρξη της νέας ανάπτυξης, μπορεί να καταστρέψετε το φυτό. Τα τρόφιμα που αποθηκεύονται στις ρίζες και το στέλεχος χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη νέας ανάπτυξης. Αυτή η τροφή θα πρέπει να αντικατασταθεί από νέο φύλλωμα πριν αφαιρεθεί. Εάν δεν είναι, μπορεί να εμφανιστεί νανισμός του φυτού.

Το Forsythia, το κυδώνι, το spirea και άλλοι θάμνοι πρώιμης άνοιξης πρέπει να κλαδεύονται λίγο αργότερα, αφού τελειώσουν η ανθοφορία τους. Μπορείτε ακόμη και να κόψετε μερικά κλαδιά νωρίς και να τα αναγκάσετε να ανθίσουν νωρίς σε ζεστό νερό.

Γιατί είναι σημαντικό το χειμερινό κλάδεμα;

Για την εκπαίδευση του φυτού

Για τη διατήρηση της υγείας των φυτών

Για τη βελτίωση της ποιότητας των λουλουδιών, των καρπών, του φυλλώματος ή του στελέχους

Να περιοριστεί η ανάπτυξη

Για να ξεκινήσετε νεότερα εργοστάσια στο σωστό δρόμο

Γενικές συμβουλές κλαδέματος

Οι κανόνες κλαδέματος ποικίλλουν ανάλογα με τα φυτά. Αλλά εδώ είναι μερικές βασικές οδηγίες:

1. Αφαιρέστε πρώτα όλα τα νεκρά, σπασμένα, άρρωστα ή προβληματικά μέλη κόβοντάς τα στο σημείο προέλευσης ή πίσω σε ένα ισχυρό πλευρικό κλαδί (ένα κλαδί που προέρχεται από τον κύριο κορμό).

2. Στη συνέχεια κάντε προπονητικές περικοπές. Κόβοντας πλευρικά κλαδιά, βοηθάτε να εκπαιδεύσετε το δέντρο ή τον θάμνο ώστε να διατηρήσει το φυσικό του σχήμα.

3. Εξαλείψτε τους αδύναμους ή στενούς καβάλους και εάν υπάρχουν δύο κύριοι ηγέτες, εξαλείψτε τον πιο αδύναμο από τους δύο. Επίσης, αφαιρέστε τα κλαδιά που διασταυρώνονται το ένα πάνω στο άλλο καθώς το τρίψιμο μπορεί να προκαλέσει βλάβη και να προκαλέσει ασθένειες.

4. Αφαιρέστε τα λάχανα του νερού (τα λάχανα που φυτρώνουν δίπλα στον κορμό).

5. Κάντε ένα βήμα πίσω και αξιολογήστε τη δουλειά σας. Εάν έχετε αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα ξύλου, το περαιτέρω κλάδεμα μπορεί να χρειαστεί να καθυστερήσει μέχρι το επόμενο έτος.

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε το γραφείο μας στο (913) 451-4664 ή στείλτε μας email στο [email protected] Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να προγραμματίσετε μια συνάντηση με τον δενδροκόμο μας.

Schreibe einen Kommentar