Πώς να ποτίζετε τα αειθαλή σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

1
Πώς να ποτίζετε τα αειθαλή σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Ποιος σκέφτεται να ποτίσει τα φυτά του το χειμώνα; Το κάνουμε επειδή είμαστε ειδικοί σε δέντρα και θάμνους. Αυτή είναι η εποχή του χρόνου για να μάθετε για το χειμερινό πότισμα. Τα φυλλοβόλα δέντρα και οι θάμνοι που πέφτουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο, δεν αναπνέουν πολύ νερό κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα αειθαλή, από την άλλη, το κάνουν. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζονται νερό όταν η Μητέρα Φύση δεν παρέχει αρκετά.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι τα αειθαλή μου πρέπει να ποτίζονται;

Τα αειθαλή δεν δείχνουν εύκολα σημάδια ξηρασίας. Ακόμη και το να χάσουν τις βελόνες τους είναι φυσιολογικό γιατί όντως περνούν από μια ετήσια πτώση βελόνας. Όμως, επειδή γνωρίζουμε ότι διαπερνούν τον χειμώνα, γνωρίζουμε ότι κινδυνεύουν να υποστούν άγχος από την ξηρασία.

Όταν τα δέντρα μας μένουν χωρίς πηγή νερού, ειδικά τις μέρες με ζεστό αέρα, χρειάζονται σχεδόν τόσο νερό όσο και το καλοκαίρι. Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι, εάν το έδαφος δεν είναι παγωμένο και έχουμε πάει χωρίς βροχόπτωση για μια εβδομάδα, τα αειθαλή πρέπει να ποτίζονται.

Πώς Ποτίζω τα Δέντρα Μου;

Τα αειθαλή φυτρώνουν αργά τους χειμερινούς μήνες. Αλλά όταν το έδαφος αρχίζει να ξεπαγώνει τις ζεστές μέρες του χειμώνα, αρχίζουν να επιταχύνουν. Συνήθως, η βροχόπτωση θα τους παρείχε το νερό που χρειάζονται. Εάν αυτό δεν είναι διαθέσιμο, μπορείτε να τους βοηθήσετε με μια αργή ροή από έναν εύκαμπτο σωλήνα κήπου. Αυτό πρέπει να γίνει στη μέση της ημέρας, όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 40. Μην ξεχάσετε να απαγκιστρώσετε τον εύκαμπτο σωλήνα σας και να τον στραγγίσετε στη συνέχεια, ώστε τίποτα να μην παγώσει και να σπάσει όταν πέφτουν ξανά οι θερμοκρασίες!

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με έναν προπονητή γκαζόν σήμερα!

Schreibe einen Kommentar