Πώς να αναγνωρίσετε μια τέφρα

1
Πώς να αναγνωρίσετε μια τέφρα

Αναμφίβολα έχετε ακούσει για το Emerald Ash Borer, το μικρό σκαθάρι από την Κίνα που σκοτώνει κατά χιλιάδες σε όλη τη χώρα δέντρα τέφρας. Λοιπόν, το μικρό λάσπη (χωρίς λογοπαίγνιο) έφτασε στην περιοχή του Κάνσας Σίτι και όλα τα δέντρα Ash κινδυνεύουν.

Χάρη σε αυτό το συγκεκριμένο παράσιτο, όλα τα δέντρα τέφρας θα πεθάνουν εάν δεν αντιμετωπιστούν. Ξέρω ότι αυτό ακούγεται εξωφρενικό, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι αλήθεια. Εάν η τέφρα σας δεν υποβληθεί σε θεραπεία, έχει 99,5% πιθανότητα να μην επιβιώσει.

Φυσικά, η Heritage συνειδητοποιεί ότι το πρώτο βήμα για την προστασία των Ash δέντρων σας είναι να γνωρίζετε αν έχετε ή όχι!

Σχετικό Διαβάστε: Το Emerald Ash Borer είναι εδώ

Αναζητήστε ένα αντίθετο μοτίβο διακλάδωσης

Μοτίβο διακλάδωσης τέφραςΥπάρχουν δύο ενδεικτικά σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε όταν αναγνωρίζετε ένα δέντρο τέφρας. Πρώτον, το σχέδιο διακλάδωσης όλων των δέντρων τέφρας και των σφενδάμων είναι αυτό που αναφέρεται ως «αντίθετη διακλάδωση».

Η αντίθετη διακλάδωση σημαίνει απλώς ότι σε ένα άκρο, όπου υπάρχει ένα κλαδί στη μία πλευρά, θα υπάρχει ένα κλαδί που το καθρεφτίζει από την άλλη. Αυτό διαφέρει από τα μοτίβα „εναλλακτικού κλάδου“ όπου τα κλαδιά δεν είναι ακριβώς απέναντι το ένα από το άλλο.

Επειδή τα δέντρα σφενδάμου και τέφρας μοιράζονται αυτό το χαρακτηριστικό, όταν παρατηρήσετε αντίθετη διακλάδωση, μπορείτε να την περιορίσετε σε έναν από αυτούς τους δύο τύπους δέντρων.

Ψάξτε για ένα σύνθετο φύλλο

Σημαία του ΚαναδάΣτη συνέχεια, θα πρέπει να διαφοροποιήσετε το Maple και το Ash κοιτάζοντας τα φύλλα. Τα δέντρα σφενδάμου έχουν το κλασικό σχήμα φύλλου σφενδάμου (σκεφτείτε τη σημαία του Καναδά). Έτσι, αν δείτε το αντίθετο μοτίβο διακλάδωσης, αλλά έχει αυτά τα φύλλα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι είναι δέντρο σφενδάμου, όχι στάχτη.

Κλαδί στάχτηςΟι τέφρα έχουν σχέδια από σύνθετα φύλλα. Τα φύλλα τους είναι στενά και φτάνουν σε ένα μόνο σημείο. Ένα φύλλο θα είναι ένα μεγάλο κλαδάκι με 7-9 φυλλαράκια προσκολλημένα σε αυτό το ένα κλαδάκι. Το σχέδιο των φύλλων; Το μαντέψατε – αντίθετο σχέδιο φύλλων. Κάθε φύλλο θα έχει ένα άλλο ακριβώς απέναντι του. Μοιάζει με αυτή τη φωτογραφία.

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βίντεο για εύκολη αναγνώριση δέντρων τέφρας: Πώς να αναγνωρίσετε μια τέφρα

Εξετάστε μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή θεραπείας EAB

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε ένα δέντρο τέφρας και θέλετε να το αποθηκεύσετε, πρέπει να το αντιμετωπίσετε. Για να συνεχιστεί η προστασία του δέντρου από το EAB, θα πρέπει να θεραπεύεται κάθε δύο χρόνια. Η θεραπεία είναι μια έγχυση κορμού που σκοτώνει τις προνύμφες των σκαθαριών που τρέφονται κάτω από το φλοιό.

Η Heritage προσφέρει τη μοναδική βιολογική εναλλακτική θεραπεία OMRI στο Κάνσας Σίτι. Έχουμε συνεργαστεί BioForest Technologies για να φέρετε αυτήν την επιλογή, που ονομάζεται TreeAzin, σε εσάς. Το TreeAzin είναι αποτελεσματικό στον έλεγχο του Emerald Ash Borers και είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνο.

Ο χρόνος της θεραπείας είναι κρίσιμος: Μάιος και Ιούνιος

Οι πιο αποτελεσματικές εγχύσεις στον κορμό γίνονται αφού τα δέντρα έχουν ξεφυλλίσει την άνοιξη, αλλά πριν από την εκκόλαψη των αυγών EAB, γενικά μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου. Τα δέντρα ανταποκρίνονται καλύτερα όταν αναπτύσσονται ενεργά και διαπνέουν.

Κατά τη διαδικασία της διαπνοής, το νερό μετακινείται από το έδαφος στις ρίζες των φυτών, επάνω μέσα από το ξύλο και στα φύλλα. Το νερό, που θερμαίνεται από τον ήλιο, εξατμίζεται και περνά μέσα από χιλιάδες μικροσκοπικούς πόρους κυρίως στην κάτω πλευρά της επιφάνειας των φύλλων. Αυτή η διαδικασία ψύχει το φυτό και παρέχει νερό και μέταλλα στα φύλλα για φωτοσύνθεση, ενώ βοηθά επίσης στην παράδοση του προϊόντος σε όλο το δέντρο.

Εάν έχετε ένα δέντρο τέφρας και θέλετε να το σώσετε, καλέστε το Heritage Lawns & Irrigation σήμερα για να το περιποιηθούμε εγκαίρως. Καλέστε μας στο (913) 451-4664.

Schreibe einen Kommentar