Πώς επιβιώνουν οι τερμίτες τον χειμώνα και πώς να τους σταματήσετε

0
Πώς επιβιώνουν οι τερμίτες τον χειμώνα και πώς να τους σταματήσετε

τερμίτες

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών νανουρίζονται με την ψευδή αίσθηση ασφάλειας, καθώς πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς από τις προσβολές από τερμιτίτες κατά τους ψυχρότερους μήνες, ακόμη και στις πιο ασταθείς νοτιοανατολικές πολιτείες. Η αλήθεια είναι ότι δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη ή δεν πεθαίνουν όλα τα έντομα το χειμώνα — στην πραγματικότητα, πολλά έχουν ισχυρές στρατηγικές επιβίωσης για να αντέξουν το κρύο. Δείτε τι κάνουν οι τερμίτες για να επιβιώσουν τον χειμώνα, πώς τα καταφέρνουν και τι πρέπει να προσέξετε.

Πώς επιβιώνουν οι τερμίτες σε εξωτερικούς χώρους

Είναι αλήθεια ότι οι τερμίτες δεν είναι τόσο ενεργοί όταν κάνει πιο κρύο έξω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αδρανείς. Οι τερμίτες δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αντίθετα, επιστρέφουν στις φωλιές τους για να ξεφύγουν από το κρύο.

Η δραστηριότητα εξαρτάται από τον τύπο του τερμιτού καθώς και από τον καιρό. Οι υπόγειοι τερμίτες και οι τερμίτες Formosan πηγαίνουν υπόγεια κάτω από τη γραμμή κατάψυξης. Ωστόσο, εάν η περιοχή στην οποία βρίσκονται βιώνει έναν πιο ήπιο χειμώνα ή έχουν βρει το δρόμο τους κάτω από το θεμέλιο σας, οι τερμίτες θα κατοικούν πιο κοντά στην επιφάνεια.

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένοι τερμίτες, όπως οι τερμίτες ξηρών ξύλων, είναι ενεργοί όλο το χρόνο, αλλά η μειωμένη δραστηριότητα σχετίζεται με ψυχρότερες θερμοκρασίες. Οι τερμίτες της ξυλείας και της υγρής ξυλείας κατοικούν σε ξύλινες περιοχές όπως κούτσουρα ή δέντρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Γι‘ αυτό είναι σημαντικό να προσέχετε και να καθαρίζετε τυχόν πρέμνα και δέντρα γύρω από το σπίτι σας όλο το χρόνο. Εάν είστε ύποπτοι για ένα πιθανό σμήνος τερμιτών, μπορείτε να ελέγξετε θερμαίνοντας την ύποπτη τοποθεσία. Αυτό μπορεί να αποκαλύψει πιθανώς την παρουσία τερμιτών.

Τερμίτες που επιβιώνουν σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Εάν οι τερμίτες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι σας πριν από τους χειμερινούς μήνες, μπορούν να παραμείνουν πολύ δραστήριοι καθ‘ όλη τη διάρκεια της κρύας περιόδου. Το σπίτι σου είναι ο τέλειος χειμερινός προορισμός για τους τερμίτες γιατί τους δίνει τα τρία W: ξύλο, νερό και ζεστασιά. Με αυτά, οι τερμίτες μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οποιαδήποτε εποχή.

Αφού μπουν μέσα, οι τερμίτες θα αρχίσουν να τρέφονται από την κυτταρίνη σε ξύλινες κατασκευές. Επιφυλακή για φτερωτούς ενήλικους τερμίτες κοντά σε παράθυρα, καθώς έλκονται από το φως. Εάν υπάρχει προσβολή, είναι πιθανό οι τερμίτες να αρχίσουν να σωρεύουν, ανεξάρτητα από τον μήνα που είναι.

Εάν βρίσκεστε στο Νότο, εξακολουθείτε να διατρέχετε κίνδυνο κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ιδιοκτήτες σπιτιών στο Νότο – με τα θερμότερα χειμερινά τους κλίματα – εξακολουθούν να κινδυνεύουν από προσβολές από τερμίτες. Ειδικά στην Αλαμπάμα, όπου τα παγώματα είναι πιο σπάνια, ο κίνδυνος χειμερινών προσβολών από τερμίτες είναι ακόμα σημαντικός. Εάν ζείτε σε ένα θερμότερο κλίμα, είναι ζωτικής σημασίας να το πάρετε προληπτικά μέτρα για τους τερμίτες όλο το χρόνο.

Εκτός από το να καλέσετε τους τοπικούς ελεγκτές παρασίτων, ένα άλλο προληπτικό μέτρο που μπορείτε να λάβετε είναι η σωστή αποθήκευση των καυσόξυλων σας. Κρατήστε το μακριά από το εξωτερικό του σπιτιού σας και μακριά από το έδαφος. Τα καυσόξυλα είναι αγαπημένος κόμβος για τερμίτες και άλλα ενοχλητικά έντομα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το γεγονός είναι ότι τα σφάλματα δεν τους νοιάζει ποιος μήνας είναι. Η πρόληψη των τερμιτών, ειδικά στην Αλαμπάμα, είναι μια αναγκαιότητα όλο το χρόνο. Προσέξτε για τα προειδοποιητικά σημάδια μιας προσβολής, όπως σωλήνες λάσπης, ζημιά στο ξύλο ή φτερά που έχουν εκκενωθεί από τερμίτες. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τακτικές θεραπείες ελέγχου παρασίτων. Εάν υποψιάζεστε ότι έχετε προσβολή, καλέστε Vulcan Termite σήμερα. Οι έμπειροι τεχνικοί μας είναι ειδικοί σε οτιδήποτε τερμιτών και είναι εδώ για να βοηθήσουν!

Schreibe einen Kommentar