ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ. – Hope Gardens Hope Gardens ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΘΕΙΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ. ΠΕΡΙΟΔΟΣ. – Hope Gardens

1
ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.  ΠΕΡΙΟΔΟΣ.  – Hope Gardens Hope Gardens ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΘΕΙΤΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ.  ΠΕΡΙΟΔΟΣ.  – Hope Gardens

12 Μαΐου 2019 από το Hope Gardens

Υπάρχουν ΠΟΛΛΟΙ τρόποι για να καλλιεργήσετε τις ντομάτες σας, αλλά στην εμπειρία μας στην προαστιακή/αστική κηπουρική αυτό είναι που λειτουργεί και μπορεί απλά να εξηγηθεί με 700 λέξεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΤΟΜΑΤΩΝ HOPE GARDENS 101

Συγχαρητήρια για την υιοθέτηση του δενδρύλλου ντομάτας σας! Το έδαφος είναι το κλειδί για όλες τις φυτεύσεις λαχανικών. Πάρτε μια τσάντα από οργανικό χώμα γλάστρας για τις ντομάτες σας. Υφασμάτινες γλάστρες είναι ελαφριά αλλά ανθεκτικά δοχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ακόμη και ένα καθαρό κάδος βαφής ή α πλαστικό δοχείο αποθήκευσης αρκεί να ανοίξετε μερικές τρύπες αποστράγγισης στο κάτω μέρος. Φυτέψτε ένα δενδρύλλιο ντομάτας ανά γλάστρα.

Πριν από τη φύτευση, ανακατέψτε ένα οργανικό λίπασμα στο έδαφος. Οι ντομάτες χρειάζονται περισσότερο φώσφορο από άζωτο και πολύ ασβέστιο. Τα κατακάθια καφέ και τα τσόφλια αυγών είναι υπέροχα στον κομποστοποιητή, δεν εφαρμόζονται τέλεια απευθείας στο φυτό ντομάτας σας. Οι ντομάτες θα χρειάζονται περισσότερο λίπασμα κάθε μήνα και μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια δόση αραιωμένο υγρό λίπασμα εφαρμόζονται στις ρίζες τους ή/και φύλλα κάθε δυο εβδομάδες. Να ποτίζετε πάντα καλά μετά τη χρήση ξηρού λιπάσματος για να ενεργοποιήσετε το λίπασμα στο έδαφος. Βιολογικό φυτικό λίπασμα μπορεί να αγοραστεί προαναμεμειγμένο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε Αζωμίτης, Γεύμα Kelp, Οστεάλευρα, Αλεύρι από κοχύλια στρειδιών, Φωσφορικό μαλακό βράχο και σε αραιωμένη υγρή μορφή, Γαλάκτωμα ψαριού και/ή Φύκι. Κομποστ και χυτά σκουληκιών είναι επίσης υπέροχες τροπολογίες. Η Hope Gardens δεν υποστηρίζει πλέον ζωικά προϊόντα στους κήπους ή τα λιπάσματα τους. Εάν χρειάζεστε μια σύνδεση για ένα vegan λίπασμα, στείλτε μας μια φωνή στο [email protected]

Οι ντομάτες αγαπούν τη ζέστη και χρειάζονται 6-8 ώρες πλήρη ήλιο. Εάν ηλιάζονται από το πρωί μέχρι το βράδυ, σκεπάζοντάς τα με ένα ελαφρύ σεντόνι ή ύφασμα κάλυψης σειράς όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 90 βαθμούς θα προστατέψουν τα φρούτα. Οι ντομάτες μπορούν να αναπτύξουν ρίζες κατά μήκος του μίσχου, κάτι που είναι χρήσιμο επειδή χρειάζονται ισχυρές ρίζες για να συγκρατήσουν τους βαρείς καρπούς τους. Για το σκοπό αυτό, αφαιρέστε τις κάτω ΔΥΟ σειρές φύλλων από το δενδρύλλιο σας πριν από τη μεταφύτευση και θάψτε το δενδρύλλιο πολύ βαθιά μέχρι το επόμενο σετ φύλλων. (Μερικά από τα σπορόφυτα του Hope Gardens μπορεί να έχουν ήδη κοπεί για εσάς.) Αφαιρέστε επίσης τυχόν λουλούδια από το φυτό ντομάτας σας (ξέρω ότι είναι δύσκολο να το κάνετε!), έτσι ώστε το φυτό να μεταφέρει ενέργεια στις ρίζες και όχι στους καρπούς. Το φυτό σας θα καρποφορήσει ξανά σύντομα και θα είναι ακόμα καλύτερο για αυτό. Τέλος, ΜΗΝ ενοχλείτε τις ρίζες του δενδρυλλίου σας. Μεταφέρετέ το προσεκτικά στο νέο του σπίτι και πιέστε σταθερά στο χώμα γύρω από το δενδρύλλιο.

Οι ντομάτες αγαπούν την παρέα. Φυτέψτε την ντομάτα σας με λουλούδια (καφί, κοσμάκη, γλυκό αλυσούμι, νάτρινο κ.λπ.) και βότανα (μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός, κόλιαντρο κ.λπ.) για να προσφέρετε ένα υγιές περιβάλλον για το δενδρύλλιο σας. Ωστόσο, μην θάβετε την ντομάτα σας ανάμεσα στις άλλες μεγάλες φυτείες σας. Αφήστε χώρο ανάμεσα στα φυτά για να κυκλοφορήσει ο αέρας και να φτάσει ο ήλιος. Αποφύγετε τις ασθένειες που μεταδίδονται στο έδαφος – μην φυτεύετε τις ντομάτες σας στο ίδιο χώμα ντομάτας που κάνατε πέρυσι. Και προσπαθήστε να ποτίσετε το χώμα, όχι το φυτό.

Το κλάδεμα της ντομάτας είναι ένα θέμα που συζητείται έντονα. Το τσίμπημα των «κορόιδων» (κλαδιά που αναπτύσσονται στη μασχάλη ενός στελέχους φύλλου και του κύριου μίσχου σας) θα κρατήσει το φυτό σας πιο τακτοποιημένο και θα κατευθύνει την ενέργεια σε ισχυρότερους μίσχους. Το υπερβολικό κλάδεμα μπορεί να αφήσει τους καρπούς σας ευάλωτους στο ηλιακό έγκαυμα καθώς τα φύλλα παρέχουν προστασία. Αφαιρέστε οπωσδήποτε και πετάξτε τυχόν στελέχη/φύλλα που φαίνονται άρρωστα ή μαραμένα. Καθώς το φυτό μεγαλώνει, αφαιρέστε τυχόν φύλλα του πυθμένα που αγγίζουν το έδαφος.

Για να καλύψει βιολογικά μυκητοκτόνο Εφαρμόζεται κάθε 2-4 εβδομάδες θα βοηθήσει πολύ στη διατήρηση των φυτών σας υγιή. Αναζητήστε τα φυτά σας για σφάλματα, ειδικά για πράσινες κάμπιες. Η καλύτερη μέθοδος ελέγχου είναι να διαλέξετε με το χέρι αυτά τα σφάλματα – συγγνώμη που το λέω – αλλά είναι εξαιρετικά καταστροφικά. Για αφίδες και μικρότερα ζωύφια, δοκιμάστε ένα χειροποίητο ή σπρέι σαπουνιού από το κατάστημα.

Ποντάρετε τα φυτά σας ώστε τα κλαδιά να μην σπάνε από το βάρος και τα φρούτα να μην σαπίζουν στο έδαφος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κοκκινόξυλο ή πασσάλους μπαμπού ή κλουβιά. Εάν χρησιμοποιείτε κλουβιά, τοποθετήστε το αμέσως μόλις φυτέψετε την ντομάτα. Πράσινη ελαστική ταινία κήπου είναι το καλύτερο για τη σύνδεση μίσχων σε πασσάλους.

Ποτίστε βαθιά κάθε δεύτερη μέρα το καλοκαίρι και ελέγξτε τα φυτά σας για σφάλματα, ασθένειες και να τα ποντάρετε. Περιχύνετε τα φυτά με ξηρό λίπασμα μία φορά το μήνα και τροφοδοτείτε με φυλλώματα κάθε εβδομάδα ή δύο. Συγκομίστε τους καρπούς σας νωρίτερα παρά αργότερα. Εάν τα ζώα τείνουν να κλέψουν τις ντομάτες σας ή ένα κλαδί σπάσει αφήνοντάς τες πράσινες ντομάτες, αφήστε τις να ωριμάσουν πλήρως σε εσωτερικούς χώρους. Θυμηθείτε ότι «το καλύτερο λίπασμα είναι η σκιά του κηπουρού», οπότε βγείτε εκεί έξω!

Χρειάζεστε περισσότερη βοήθεια; Γι‘ αυτό είμαστε εδώ! Ρίξτε μια ματιά στο δικό μας εργαστήρια κηπουρικής λαχανικών και όλες οι συμβουλές στον ιστότοπό μου για να μάθετε περισσότερα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας απευθείας στο [email protected] Καλή κηπουρική, πολεμιστές του κήπου!


Schreibe einen Kommentar