Προσέξτε για αυτά τα ζωύφια!

0
Προσέξτε για αυτά τα ζωύφια!

δαγκώματα ζωύφια

Κατά τη διάρκεια αυτών των ψυχρών μηνών, είναι πιο πιθανό να δείτε μερικά επιπλέον ανατριχιαστικά παράσιτα μέσα στο σπίτι σας. Ενώ τα περισσότερα από αυτά τα σφάλματα είναι από τη φύση τους καλοπροαίρετα, μερικά δαγκώνουν και άλλα είναι δηλητηριώδη. Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό για να προσέξετε για αυτά τα δαγκωτικά σφάλματα που μπορούν να εισβάλουν στο σπίτι σας.

Επίθεση μυρμηγκιών

Από τα 170 γνωστά είδη μυρμηγκιών στην Αλαμπάμα, κάθε ένα από αυτά έχει ένα μέλος αποικίας που μπορεί να δαγκώσει. Ναι, ακόμα και αυτά τα μικροσκοπικά μαύρα μυρμήγκια εξακολουθούν να σας δαγκώνουν — ίσως απλά να μην το προσέξετε.

Τα πιο διαβόητα και επώδυνα μυρμήγκια είναι τα μυρμήγκια της φωτιάς. Αυτά τα κορόιδα δεν θα σας δαγκώσουν απλώς, αλλά θα κολλήσουν στο δέρμα σας για να σας τσιμπήσουν. Το τοξικό αλκαλοειδές τους δηλητήριο μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνο εάν είστε αλλεργικοί.

Δαγκωτές Αράχνες

Οι αράχνες είναι, ίσως, ο πιο επίφοβος εισβολέας στο σπίτι. Ενώ μερικοί μπορεί να προσπαθήσουν να σας δαγκώσουν, τα περισσότερα είναι ακίνδυνα και ακόμη και ωφέλιμα στο να κρατούν χαμηλούς άλλους πληθυσμούς εντόμων. Υπάρχουν όμως μερικά είδη δηλητηριωδών αραχνών που πρέπει να προσέξετε.

 • Καφέ ερημικός: Αυτές οι αράχνες πήραν το όνομά τους από τη ντροπαλή φύση τους, πράγμα που σημαίνει ότι πολλές φορές δεν θα τις δείτε ή δεν θα ξέρετε ότι σας δάγκωσαν παρά πολύ αργότερα. Μπορούν να είναι οπουδήποτε από ανοιχτό μαύρισμα έως πιο σκούρο καφέ χρώμα και εάν τα δαγκώματα τους δεν αντιμετωπιστούν, μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρή βλάβη του δερματικού ιστού και ουλές. Εάν σας δαγκώσει ένας καφέ ερημίτης, είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική θεραπεία αμέσως για να αποφύγετε μόνιμες ουλές.
 • Μαύρη χήρα: Μαύρες χήρες, με τους χαρακτηριστική κόκκινη κλεψύδρα, είναι εύκολο να εντοπιστούν και να συγκεντρώσουν τη μεγαλύτερη γροθιά πίσω από τις μπουκιές τους. Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, είναι σχετικά πειθήνια και δαγκώνουν μόνο όταν αισθάνονται ότι απειλούνται. Ωστόσο, εάν δαγκώσουν, πρέπει να αναζητήσετε άμεση ιατρική βοήθεια λόγω της ισχυρής νευροτοξίνης στο δηλητήριό τους.
 • Brown Widow: Αν και δεν είναι τόσο γνωστά όσο οι μαύρες ομολόγους τους, το δάγκωμα της καστανής χήρας είναι εξίσου επικίνδυνο.

Σκαθάρια που Δαγκώνουν

Τα δαγκώματα τους μπορεί να μην είναι δηλητηριώδη, αλλά μερικά σκαθάρια στην Αλαμπάμα θα σας δαγκώσουν αν τους δοθεί η ευκαιρία. Αποφύγετε αυτές τις τσιμπίδες σκαθαριών:

 • Sap Beetle: Αυτά τα σκαθάρια είναι ένα από τα λίγα είδη που έχουν τσιμπήματα αρκετά δυνατά ώστε να βυθίζονται στο δέρμα των ανθρώπων – ωστόσο, συνήθως προτιμούν να τσιμπολογούν άλλα σκαθάρια, όχι κηπουρούς.
 • Long-horn Beetle: Το κεντρί του μακριού κέρατου, σε συνδυασμό με τα τσιμπιδάκια του, του δίνει μια ισχυρή γροθιά ένα-δύο. Αλλά σπάνια θα τα χρησιμοποιήσει σε ανθρώπους.
 • Asian Lady Beetle: Γνωστή και ως πασχαλίτσα, αυτά τα σκαθάρια λατρεύουν να εγκαθίστανται στα σπίτια για τους χειμερινούς μήνες. Όταν αισθάνονται ότι απειλούνται, είναι γνωστό ότι δαγκώνουν περαστικούς.

Σφαιράκια που πιπιλίζουν αίμα

Αυτά τα παράσιτα δεν θα σας δαγκώσουν απλώς και θα φύγουν. Έχουν την τάση να γλεντούν με τους οικοδεσπότες τους συνεχώς αφού κολλήσουν.

 • Ψείρες: Η χαρακτηριστική φαγούρα τους δεν είναι μόνο ότι κινούνται στο τριχωτό της κεφαλής σας. Οι ψείρες θα δαγκώσουν στο τριχωτό της κεφαλής σας και θα ρουφήξουν το αίμα σας. Ναι.
 • Κρότωνες: Τα τσιμπούρια μπορούν να μεταφέρουν κάθε είδους ασθένειες όπως ο κηλιδωτός πυρετός του Rocky Mountain και η νόσος του Lyme. Θα κολλήσουν, θα ρουφήξουν το αίμα σου και —αν δεν αντιμετωπιστούν— μπορεί να σου προκαλέσουν ασθένειες.
 • Κοριούς: Κοριούς είναι μακράν το πιο επίφοβο δαγκωτό έντομο. Μόλις μπουν στο σπίτι, πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεφορτωθούν. Το χειρότερο μέρος για τους κοριούς; Είναι νυχτερινά και θα σας δαγκώσουν μόνο στον ύπνο σας!
 • Ψύλλοι: Αυτοί είναι ο χειρότερος εφιάλτης του κατοικίδιου ζώου σας. Δαγκώνουν τους οικοδεσπότες τους σε αναζήτηση αίματος και θα πηδήξουν γρήγορα από το ένα άτυχο άτομο στο άλλο.
 • Κουνούπια: Γνωστά για τα τσιμπήματα που ρουφούν το αίμα, τα κουνούπια είναι επίσης διαβόητα για τη διάδοση ασθενειών. Σε πιο ζεστές περιοχές όπως η Αλαμπάμα, είναι στο σπίτι.
 • Κατσαρίδες: Σαν να χρειάζονταν έναν άλλο λόγο για να τους περιφρονούν, οι κατσαρίδες είναι γνωστό ότι δαγκώνουν και τρέφονται με ζωντανή και νεκρή ανθρώπινη σάρκα. Τα σημεία δαγκώματος θα διογκωθούν και θα ερεθίσουν το δέρμα.

Biting Bugs Ξεκίνησαν!

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε τα τσιμπήματα σφαλμάτων στο σπίτι σας είναι να έχετε τακτικά προληπτική θεραπεία καταπολέμησης παρασίτων. Το Vulcan Termite σώζει τους ιδιοκτήτες σπιτιού του Birmingham και του Over the Mountain από το δάγκωμα ζωύφιων εδώ και δεκαετίες. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και κρατήστε τα ανατριχιαστικά έρποντα παράσιτα έξω από το σπίτι σας!

Schreibe einen Kommentar