Οικιακές μύγες και φρουτόμυγες: Ποια είναι η διαφορά;

0
Οικιακές μύγες και φρουτόμυγες: Ποια είναι η διαφορά;

οικιακές μύγες

Όταν έχετε μια μύγα να βουίζει γύρω από το σπίτι σας, να διαταράσσει την ηρεμία σας, δεν σας ενδιαφέρει τι κάπως μύγα είναι — απλά θέλεις να φύγει. Μια μύγα στο σπίτι σας καμιά φορά δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, (συχνά πετούν μέσα από το παράθυρο μερικές φορές.) Αλλά αδιάκοπο βουητό στην κουζίνα ή σε όλο το σπίτι σας μπορεί να είναι ενοχλητικό και μπορεί να σηματοδοτεί προσβολή!

Με τις μύγες, ένα μέγεθος σίγουρα δεν ταιριάζει σε όλες, επομένως μπορεί να είναι χρήσιμο να γνωρίζετε ακριβώς τι είδους μύγα βουίζει στο σπίτι σας. Εδώ, θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ μιας κοινής οικιακής μύγας και μιας μύγας φρούτων.

What’s That Fly: The Common House Fly

Εκτός από τα μυρμήγκια, η κοινή οικιακή μύγα είναι ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα έντομα. Η κοινή οικιακή μύγα, αν και δυσάρεστη, φαίνεται να αιωρείται συνήθως γύρω από οδοκτονίες ή φρέσκια κοπριά, είναι ένας ευεργετικός παράγοντας αποσύνθεσης.

Όσον αφορά την εμφάνιση, οι οικιακές μύγες είναι γκρι με δύο ευδιάκριτες ρίγες στο πρόσωπό τους, μεγάλα κόκκινα μάτια και σπογγώδη στοματικά μέρη. Μια ενήλικη οικιακή μύγα ποικίλλει σε μέγεθος από ⅛ έως ¼ ίντσα, ενώ οι προνύμφες ή οι σκουλήκια κυμαίνονται από ¼ έως ⅜ της ίντσας. Τα σκουλήκια έχουν κρεμ χρώμα και μοιάζουν με παχιά, κοντά σκουλήκια με ένα κωνικό άκρο.

Ανεξάρτητα από το σχήμα ή τη μορφή, οι οικόσιτες μύγες είναι άθλια πλάσματα που τρέφονται και αναπαράγονται με σάπια τροφή και σκουπίδια. Ευδοκιμούν σε ανθυγιεινές συνθήκες και είναι φορείς ασθενειών. Είναι γνωστοί φορείς σαλμονέλας, E.coli και τροφικής δηλητηρίασης.

Αν τους δοθεί η ευκαιρία να εγκατασταθούν και να αναπαραχθούν, οι οικιακές μύγες μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για να απαλλαγούμε.

What’s That Fly: The Fruit Fly

Εάν έχετε αφήσει ποτέ φρούτα έξω στον πάγκο, πιθανότατα έχετε συναντήσει ένα ανησυχητικά μεγάλο σμήνος από μύγες φρούτων να κυκλοφορούν στην κουζίνα σας. Οι μύγες είναι μικροσκοπικές και μπεζ με μαύρους δακτυλίους. Τα μάτια τους είναι έντονο κόκκινο και περίπου ⅛ ίντσα συν ή πλην ανάλογα με τον τύπο.

Αν και αυτά τα παράσιτα είναι μικροσκοπικά, εκτρέφονται γρήγορα – ζευγαρώνουν και γεννούν εκατοντάδες αυγά μέσα σε 8 έως 10 ημέρες. Οι προνύμφες τους είναι μικρές, λευκοκίτρινες και έχουν μυτερό κεφάλι. Μπορείτε να βρείτε μύγες φρούτων να κάνουν κύκλους φρουτιέρα, ποτήρια κρασιού, σκουπίδια και βρώμικες σφουγγαρίστρες. Οι ενήλικες θα κάνουν παρέα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες, καθώς και στους τοίχους της κουζίνας. Όταν οι μύγες των φρούτων βρίσκονται έξω, τείνουν να έλκονται από σκουπίδια, σκουπίδια, κομπόστ και φρούτα και λαχανικά σε αποσύνθεση.

Παρόμοια με την κοινή οικιακή μύγα, οι μύγες των φρούτων μεταφέρουν μικρόβια και συμβάλλουν σε πολλές ασθένειες που προκαλούν διάρροια. Συχνά μπαίνουν στα σπίτια μέσα από σχεδόν μικροσκοπικές ρωγμές και ρωγμές και είναι απίστευτα δύσκολο να εξαλειφθούν.

Shoo Fly, Don’t Bother Me!

Ανεξάρτητα από το τι είδους μύγες βουίζουν γύρω από το κεφάλι σας, μάλλον θέλετε απλώς να φύγουν, τελεία! Στη Vulcan Pest Control, γνωρίζουμε τη σημασία της διατήρησης ενός σπιτιού χωρίς παράσιτα και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βεβαιωθούμε ότι το σπίτι σας είναι απαλλαγμένο από παράσιτα και θα παραμείνει έτσι όλο το χρόνο.

Για την αντιμετώπιση παρασίτων, καλέστε Vulcan Termite & Pest Control σήμερα.

Schreibe einen Kommentar