Θα ωφεληθεί το Ash Tree μου από μια θεραπεία με σμαραγδένια στάχτη;

0
Θα ωφεληθεί το Ash Tree μου από μια θεραπεία με σμαραγδένια στάχτη;

τέφραΤα τελευταία δύο χρόνια, σας υπενθυμίζουμε να κάνετε θεραπεία για ΕΑΒ. Υπολογίζεται ότι το Κάνσας Σίτι έχει περίπου 4 εκατομμύρια τέφρες. Πράγμα που σημαίνει ότι 4 εκατομμύρια στάχτες θα πεθάνουν αν δεν ληφθούν μέτρα. Αλλά, τι γίνεται με τις καταστάσεις στις οποίες ένα δέντρο είναι ανίκανο να σωθεί;

Είναι επιλέξιμο το δέντρο μου;

Γνωρίζουμε ότι ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι οι καλύτερες στιγμές για θεραπεία. Όμως, γνωρίζουμε επίσης ότι πολλά δέντρα θα έπρεπε να έχουν υποστεί επεξεργασία πέρυσι, αν όχι το προηγούμενο έτος. Κοιτάζοντας απλά το δέντρο σας, μπορείτε να προσδιορίσετε εάν είναι υποψήφιο για θεραπεία. Εάν το δέντρο έχει λιγότερο από 30% ζημιά στον θόλο, η θεραπεία θα είναι πιθανότατα αποτελεσματική, αλλά αν ξεπεράσει το 30%, το υπόλοιπο δέντρο θα πεθάνει και θα πρέπει να κοπεί.

Ένας άλλος παράγοντας είναι το DBH (Διάμετρος Ύψος Μαστού). Αυτό είναι το τμήμα του κορμού που πρέπει να μετρηθεί όταν υπολογίζεται η διάμετρος του δέντρου, αυτή είναι συνήθως 3,5 πόδια από το έδαφος. Η τέφρα σας πρέπει να είναι 8 ίντσες DBH ή μεγαλύτερη για να είναι κατάλληλη για θεραπεία.

Σχετικές δημοσιεύσεις: Πότε πρέπει να κάνετε περιποίηση για τρυπητές σμαραγδένιας στάχτης

Γιατί είναι σημαντικά τα δέντρα;

Δυστυχώς, θα χάσουμε πολλά στάχτη εξαιτίας αυτών των παραγόντων και ενώ θα πρέπει να πείτε αντίο στη στάχτη σας, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε ακόμα να έχετε σκιερό γκαζόν. Τα δέντρα είναι ο φυσικός μας θόλος, μας ωφελούν με περισσότερους τρόπους από το να παρέχουν απλώς σκιά. Χωρίς δέντρα, θα χάναμε:

  • Φυσικά φίλτρα νερού: Έρευνες λένε ότι τα δάση μας παρέχουν φυσικό φιλτράρισμα και αποθήκευση σχεδόν των δύο τρίτων της παροχής νερού στις ΗΠΑ.
  • Καθαρος ΑΕΡΑΣ: Φαίνεται ότι δεν είναι παράλογο, αλλά ξέρατε ότι οι ερευνητές του Ινστιτούτου Davey ανακάλυψαν ότι τα αστικά δέντρα και τα δάση σώζουν κατά μέσο όρο μία ζωή κάθε χρόνο ανά πόλη λόγω των σωματιδίων που αφαιρούν από τον αέρα; Μια μελέτη στο Journal of Preventative Medicine διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι βίωσαν περισσότερους θανάτους από καρδιακές παθήσεις και αναπνευστικές παθήσεις όταν ζούσαν σε περιοχές όπου τα δέντρα είχαν εξαφανιστεί. Τα δέντρα αναφέρονται συχνά ως «πνεύμονες του πλανήτη» λόγω του οξυγόνου που παρέχουν σε άλλα έμβια όντα.
  • δέσμευση άνθρακα: Ένα δέντρο μπορεί να απορροφήσει έως και 48 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο. Κάτι που είναι σημαντικό επειδή η καύση ορυκτών καυσίμων δημιουργεί διοξείδιο του άνθρακα που παγιδεύει θερμότητα στην ατμόσφαιρά μας.
  • Θέσεις εργασίας: Σύμφωνα με τη Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ, οι δαπάνες των επισκεπτών αναψυχής στα Εθνικά Δάση ανήλθαν σε σχεδόν 11 δισεκατομμύρια δολάρια το 2012. Όλη αυτή η οικονομική δραστηριότητα συντηρεί περίπου 190.000 θέσεις πλήρους και μερικής απασχόλησης.
  • Μειωμένη εγκληματικότητα: Οι γειτονιές με άφθονα δέντρα έχουν σημαντικά λιγότερα εγκλήματα από αυτές που δεν έχουν. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι χώροι πρασίνου έχουν μια ηρεμιστική επίδραση και ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να περνούν περισσότερα με τους γείτονές τους σε εξωτερικούς χώρους, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη της κοινότητας.
  • Ελεγχος θερμοκρασίας:. Η σκιά και οι αντιανεμικές ιδιότητες που προσφέρουν τα δέντρα ωφελούν όλους όσους βρίσκονται καταφύγιο από τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η μέση θερμοκρασία του αέρα μιας πόλης με 1 εκατομμύριο ανθρώπους ή περισσότερους μπορεί να είναι 1,8–5,4°F θερμότερη από το περιβάλλον της. Η φύτευση δέντρων μειώνει τη θερμοκρασία και τα νοικοκυριά με σκιά από δέντρα θα μπορούσαν να ξοδέψουν 12% λιγότερο στο κόστος ψύξης το καλοκαίρι.

Αυτά είναι μόνο 6 σημαντικά οφέλη των δέντρων, υπάρχουν δεκάδες άλλα. Γνωρίζοντας αυτό, είναι σημαντικό όταν αφαιρείτε μια τέφρα, να την αντικαθιστάτε με ένα άλλο είδος δέντρου. Πολλά δέντρα δημόσιας ιδιοκτησίας δεν θα αντικατασταθούν, αλλά μπορείτε να κάνετε το δικό σας μέρος παρέχοντας στη μητέρα φύση μια άλλη ζωή για να αναπτυχθεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σμαραγδένια τέφρα και τις επιλογές σας, επικοινωνήστε με το Lawn Coach σας, σήμερα!

Schreibe einen Kommentar