Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Το πρόβλημα με τα μνημεία δέντρα

2
Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Το πρόβλημα με τα μνημεία δέντρα

Αναμνηστικά δέντρα

Η φύτευση αναμνηστικών δέντρων είναι μια φυσική αντίδραση από ανθρώπους που χάνουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα ή τα κατοικίδια ζώα τους. Αλλά υπάρχει πρόσθετο άγχος γιατί όταν φυτεύεις ένα δέντρο ως μνημείο, το χρειάζεσαι για να επιβιώσεις. Υπάρχει πολλή ιππασία σε αυτή τη φύτευση. Όχι μόνο χρειάζεστε το δέντρο για να ζήσει και να ευδοκιμήσει, πολλές φορές στάχτες σκορπίζονται στον λάκκο φύτευσης ή στην επιφάνεια.

Δεν σκέφτηκα πολύ τα μνημεία μέχρι που η αδερφή μου και ο σύντροφός της έχασαν τη μικρή τους κόρη σε τροχαίο. Η αδερφή μου με φώναξε, ελαφρώς πανικόβλητη, γιατί το αναμνηστικό δέντρο που φύτεψαν στο ράντσο τους δεν πήγαινε καλά. Τώρα, κανονικά θα έπαιρνα ένα Σαββατοκύριακο και θα οδηγούσα για να βοηθήσω στη φύτευση, αλλά δεν ήταν τόσο εύκολο.

Η επαρχιακή κυβέρνηση είχε εκδώσει, εκείνη την εποχή, ειδοποιήσεις ζητώντας από τους ανθρώπους να μην ταξιδεύουν εκτός εάν ήταν απολύτως απαραίτητο. Και, υπήρχε η δουλειά της προστασίας των πεθερικών από τον COVID. Δεν ήμουν καν κοντά στη «φούσκα» τους.

Έτσι, το δέντρο φυτεύτηκε, σε ένα όμορφο κρεβάτι σε σχήμα καρδιάς. Δεν με ένοιαζε τα μονοετή φυτά που φυτεύτηκαν γύρω από το δέντρο. Είμαι πεπεισμένος ότι είναι καλύτερα να περιμένουμε μέχρι να δημιουργηθεί το δέντρο. Οι επιφανειακές ρίζες δέντρων και τα ετήσια φυτά πρέπει να ανταγωνίζονται σε αυτόν τον στενό χώρο. Φυσικά, η πεθερά είναι έμπειρη κηπουρός στο σπίτι οπότε έτσι κατέβηκε.

Πεύκα Ponderosa στο ράντσο της αδερφής μου.

2021 check in

Τελικά έφτασα στο ράντσο το καλοκαίρι του 2021, εκμεταλλευόμενος τον εκτός έδρας ποδοσφαιρικό αγώνα του γιου μου. Χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να το συνειδητοποιήσω το δέντρο φυτεύτηκε λίγο χαμηλά. Καθώς περνούσα τα δάχτυλά μου στο χώμα γύρω από τον κορμό του δέντρου, παρατήρησα την πονεμένη έκφραση του προσώπου του συντρόφου που θα μπορούσε να σημαίνει ότι είχαν σκορπίσει στάχτη στη βάση του δέντρου. Δεν είναι κακή ιδέα να ζητήσετε άδεια πριν αρχίσετε να σκάβετε γύρω από μνημεία.

Αυτή είναι η συμβουλή μου: βρίσκετε πάντα τη ρίζα στο σημείο όπου το στέλεχος γίνεται ρίζα και φυτεύετε το δέντρο σε αυτό το επίπεδο, στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Φύτευση πολύ βαθιά σημαίνει ότι οι ιστοί των μίσχων θα βραχούν και θα μπορούσαν να σαπίσουν, προκαλώντας ασθένειες.

Πήρα την αδερφή μου να κάνει ανασκαφές γύρω από το δέντρο μέχρι που υπήρχε ένα εμφανές πηγάδι δέντρου. Το να κολλήσω ξανά τα δάχτυλά μου εκεί δεν θα ήταν καλή ιδέα.

Άλλες εκτιμήσεις

Προφανώς, το είδη δέντρων πρέπει να έχει νόημα για την περιοχή του σπιτιού σας. Η αδερφή μου ζει στο BC Interior σε ένα ράντσο χωρίς μεγάλα στρώματα χώματος και τα καλοκαίρια είναι ζεστά και ξηρά. Αν θυμάμαι καλά, διάλεξαν ένα ανθισμένο σκυλόξυλο που δεν θα κατακλύσει τον χώρο που βρίσκεται.

Μπορείς να το κάνεις!

Λατρεύω την ιδέα της δενδροφύτευσης. όσο περισσότερα δέντρα έχουμε, τόσο το καλύτερο. Η φύτευση αναμνηστικών δέντρων είναι μια υπέροχη ιδέα αλλά προσέξτε το επιπλέον άγχος. Επειδή το δέντρο φυτεύεται στη μνήμη κάποιου και η φύτευση μπορεί να περιλαμβάνει και τις νεκρές στάχτες, υπάρχουν πολλά που οδηγούν στη σωστή φύτευση και επιβίωση του δέντρου.

Όταν το δέντρο του μνημείου της αδερφής μου δεν πήγαινε καλά, μπορούσα να καταλάβω από τη φωνή της ότι ήταν πιεσμένη. Δυστυχώς, η μαινόμενη πανδημία με εμπόδισε να οδηγήσω για να βοηθήσω.

Αν σκέφτεστε να φυτέψετε ένα μνημείο, μπορείτε να το κάνετε! Αν χρειάζεστε βοήθεια, τηλεφωνήστε με.

Schreibe einen Kommentar