Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Πώς να φυτέψετε το Styrax japonicus

0
Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Πώς να φυτέψετε το Styrax japonicus

Φύτευση με Βασ

Η τελευταία μου ανάρτηση ιστολογίου από τις 30 Μαρτίου έδειξε την αφαίρεση του μικρού δέντρου μου και ενθάρρυνε τους ιδιοκτήτες σπιτιών να το δοκιμάσουν, αν είχαν την ευκαιρία. Η σημερινή ανάρτηση ιστολογίου δείχνει τη φύτευση δέντρων μου χρησιμοποιώντας την ίδια τρύπα.

Θυμηθείτε ότι αφαίρεσα ένα νεκρό σφενδάμι Amur (Acer ginnala) και, ενώ συμβούλευα τους ανθρώπους να καλύψουν την τρύπα για να αποφύγουν ατυχήματα, δεν έκανα κάτι τέτοιο. Μπήκα στο φορτηγό εργασίας μου και οδήγησα στο φυτώριο Golden Spruce. Εκεί, σήκωσα ένα Styrax japonicus Δείγμα (ιαπωνική χιονοστιβάδα). Σημειώνω το βοτανικό όνομα πρώτα επίτηδες. έτσι αγοράζεις δέντρα σε φυτώριο. Τα κοινά ονόματα είναι άχρηστα.

Επιμελητεία

Αφού δούλευα σόλο, έπρεπε να αυτοσχεδιάζω. Πάρκαρα το φορτηγό μου πάνω από ένα κράσπεδο για να διευκολύνω την εκφόρτωση του δέντρου. Στη συνέχεια το κατέβασα απαλά στο καρότσι μου.

Δεδομένου ότι η πίσω αυλή ήταν προσβάσιμη από μια μικρή κλίση, έπρεπε να παλέψω για να πάρω το δέντρο εκεί ψηλά. Μόνο σε τέτοιες στιγμές εύχομαι να ήμουν κάτι περισσότερο από σκακιστής με αδύναμα χέρια.

Τώρα έπρεπε να πάρω μια κρίσιμη απόφαση.

Ναι ή όχι σε σύρμα και λινάτσα;

Κρατάτε το συρμάτινο κλουβί και τη λινάτσα ή τα αφαιρείτε πριν τα φυτέψετε; Αυτή η ερώτηση είχε μια ευθεία απάντηση. Ο μέντοράς μου, Δρ Linda Chalker-Scott λέει αφαιρέστε τα πάντα? μόνο το δέντρο μπαίνει στον λάκκο φύτευσης.

Αλλά μετά άνοιξα το τεύχος του Οκτωβρίου 2022 Δενδροκομικά Νέα. Το άρθρο, καλό για μια πίστωση εκπαίδευσης, λέει ότι η απάντηση εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις ή τις επιθυμίες του πελάτη.

Τώρα, αφού είχα μηδενική εισροή από τους πελάτες, έκανα αυτό που κάνω πάντα. Αφαίρεσα τα πάντα, συρμάτινο κλουβί και λινάτσα πριν τα φυτέψω. Ένα επιχείρημα κατά αυτής της αφαίρεσης είναι ότι διαταράσσει το root ball. Έτσι, το έριξα στην τρύπα πολύ απαλά, διατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερο ανέπαφη την πήλινη ρίζα.

Το άρθρο λέει ότι δεν υπάρχουν οριστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι βλάπτει το δέντρο κρατώντας το συρμάτινο κλουβί και τη λινάτσα. Άρα, εξαρτάται από εσάς. Αν φυτεύετε δέντρα μαζί μου, τα αφαιρούμε όλα. Αν φυτεύετε στο σπίτι, εσείς αποφασίζετε.

Επαγγελματική συμβουλή: φροντίστε οι χορδές να είναι κομμένες ό,τι κι αν γίνει.

Τρύπα φύτευσης

Η τρύπα φύτευσης πρέπει να είναι φαρδιά και αρκετά βαθιά, έτσι ώστε η λάμψη της ρίζας να είναι κατάλληλη. Η ρίζα είναι όπου ο κορμός μετατρέπεται σε ρίζες και είναι ορατός μόλις αφαιρέσετε τη λινάτσα και ξεφλουδίσετε τον πηλό.

Δεν μπορείτε να φυτέψετε τη φλόγα της ρίζας πολύ βαθιά ή πολύ ψηλά. Μόλις προσδιορίσετε τη ζώνη, ρίξτε τη σφαίρα ρίζας στην τρύπα και βάλτε μια λαβή φτυαριού από πάνω: το φτυάρι πρέπει να είναι ευθεία, έτσι ώστε η λάμψη της ρίζας και οι άκρες της τρύπας φύτευσης να ευθυγραμμίζονται.

Το δέντρο μου φυτεύτηκε ελαφρώς ψηλότερα γιατί περιμένω να γίνει κάποια καθίζηση με το πότισμα.

Επίχωση

Γεμίζετε πάντα την τρύπα φύτευσης με το εγγενές χώμα. Μπορείτε να το διορθώσετε λίγο με καλύτερο χώμα αλλά μην προσπαθήσετε να το αντικαταστήσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή το νερό θα είναι πιο εύκολο να διεισδύσει σε νέο χνουδωτό χώμα και το δέντρο σας θα μπορούσε να σας κάνει «joystick».

Χρησιμοποίησα νέο χώμα μόνο για να ντύσω το φυτεμένο δέντρο.

Πότισμα

Τα νέα δέντρα χρειάζονται νερό. Προφανώς, μην τα πνίγετε με το υπερβολικό πότισμα. Αλλά προσθέτετε λίγο νερό τακτικά, ακόμα και το χειμώνα. Αν όλα πάνε καλά, οι ρίζες θα σπρώξουν έξω στο περιβάλλον έδαφος και το δέντρο θα εγκατασταθεί στο νέο του περιβάλλον.

Μερικές φορές αγχώνομαι για τα δέντρα που φυτεύω.

Ολα τελείωσαν!

Schreibe einen Kommentar