Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Είναι επικίνδυνα τα πονταρίσματα;

1
Εξωραϊσμός και Συντήρηση Ακινήτων – Είναι επικίνδυνα τα πονταρίσματα;

οικεία γνώση

Γνώρισα τα stake pounders από κοντά όταν πέρασα από το Πιστοποιημένος κλάδος τοπίου πρόγραμμα. Θυμηθείτε ότι τα πονταρίσματα είναι μεταλλικοί σωλήνες με λαβές, κλειστές στο ένα άκρο. Απλώς βάλτε το άκρο του ξύλινου πασσάλου σας και αρχίστε να το σφυροκοπάτε.

Μια εκδοχή ενός πονταρίσματος πονταρίσματος.

Σταθμάρχης

Έπρεπε να κάνω την πρακτική δοκιμή σταθμού φύτευσης και στοίχισης τρεις φορές! Χρόνια αργότερα, μπορώ να αστειευτώ γι‘ αυτό, αλλά εκείνη τη στιγμή, η αποτυχία σήμαινε να περιμένω έξι μήνες μέχρι την επόμενη ημέρα δοκιμής.

Σημειώστε ότι οι πρακτικές εξετάσεις βαθμολογούνται πλέον από βίντεο που τραβήχτηκαν από τον εργοδότη σας. Οι ημέρες δοκιμών δύο φορές το χρόνο έχουν περάσει προ πολλού. Επισκέψου το Canadian Landscape Nursery Association για λεπτομέρειες.

Μια από τις αποτυχίες μου προέκυψε από το ότι δεν φορούσα προστασία αυτιών. Ωχ. Ήμουν τόσο νευρικός και με είχαν πιάσει διαδικασίες και χρονικά όρια, που δεν παρατήρησα καν τον θόρυβο. Η προστασία των αυτιών κατά το ποντάρισμα είναι υποχρεωτική. Είναι δυνατά.

Το άλλο κρίσιμο ζήτημα είναι το ύψος του πονταρίσματος. Ο κανόνας είναι ότι δεν μπορεί ποτέ να φτάσει πάνω από το κεφάλι σου. Ακόμα κι αν έχεις σκληρό καπέλο. Αλλά αυτό δεν ήταν πρόβλημα για μένα μέχρι που έγινα δικαστής.

Φτάνει ο Βας

Όταν έγινα κριτής τοπίου, ο CNLA με έκανε να κρίνω τον ίδιο σταθμό φύτευσης και πονταρίσματος. Γλυκός! Ήμουν έτοιμος για αυτό, αλλά όχι για αποτυχημένους ανθρώπους. Μερικοί από τους υποψηφίους ξεπέρασαν τα όρια, ανεβάζοντας το ποντάρισμά τους πολύ ψηλά.

Μπορούσα να δω τον κριτή-μέντορά μου να παρακολουθεί και να καπνίζει από απόσταση. Και εκείνη τη στιγμή νόμιζα ότι ήταν λίγο πρωκτική. Δεν το κάνω πια. Αυτή είχε δίκιο. Έπρεπε να σηκώσω την κόκκινη σημαία μου και να τους στείλω βαλίτσες.

Προσεκτικός!

Πέρυσι άκουσα μια άσχημη ιστορία που μου άλλαξε γνώμη. Ένας έμπειρος ιδιοκτήτης εταιρείας τοπίου είχε καταφέρει να ραγίσει το κρανίο του με ένα ποντάρισμα. Επέζησε αλλά δεν μπορούσε να δουλέψει για πολύ καιρό και ποιος ξέρει πώς θα επηρεάσει το ατύχημα τον εγκέφαλό του στο μέλλον.

Στη συνέχεια, σήμερα άκουσα για έναν άλλο τοπιογράφο που έσπασε το λαιμό του με ένα πασσαλάκι. Ωχ.

Αν ξανασυναντήσω ξανά τον χαριτωμένο μέντορά μου κριτή τοπίου, θα ζητήσω συγγνώμη. Τα πονταρίσματα είναι επικίνδυνοι μεταλλικοί σωλήνες που δεν πρέπει ποτέ να σηκώνονται πάνω από το κεφάλι σας, ακόμα κι αν έχετε σκληρό καπέλο.

Schreibe einen Kommentar