Ας μεγαλώσουμε!

2
Ας μεγαλώσουμε!

Πέρασα μια Δευτέρα δουλεύοντας στο White Rock πρόσφατα, και την ώρα του μεσημεριανού γεύματος πήγαινα σε μια πιτσαρία κάτω από το τετράγωνο. Φυσικά, μάσκα. Καθώς περπάτησα από ένα καταφύγιο λεωφορείου παρατήρησα ένα Πόλη του Surrey αφίσα. Και γεννήθηκε μια ανάρτηση στο blog.

Αναζήτησα τον Κανονισμό #5835 και είναι ένα απλό έγγραφο δύο σελίδων. Λέει μην αγγίζετε τα δέντρα της πόλης και μην τα αφαιρείτε, ακόμα κι αν τα καυσόξυλα είναι η μόνη πηγή θερμότητας της οικογένειάς σας. Μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο 500$. Αρκετά απλό.

Ένα πραγματικό πρόβλημα

Ως πιστοποιημένος επαγγελματίας τοπίου και δενδροκόμος, παρακολουθώ πολλές εμπορικές εκθέσεις και σεμινάρια για εκπαιδευτικές πιστώσεις (CEU) και για να αποκτήσω γνώσεις. Ο κορωνοϊός ώθησε όλα αυτά στο Διαδίκτυο, αλλά η μάθηση δεν σταματά ποτέ. Δεν μπορεί. Συνεχίζεται ακόμη και σε περίοδο πανδημίας.

Αναφέρω εμπορικές εκθέσεις επειδή οι παρουσιάσεις με τις χειρότερες περιπτώσεις κακοποίησης δέντρων προέρχονταν με συνέπεια από ομιλητές του City of Surrey. Έγινε τρεχούμενο αστείο. Μόλις είδα τα ηχεία του City of Surrey, εγγράφηκα. και δεν μπορώ να σκεφτώ ούτε ένα απογοητευτικό γεγονός.

Το «κλάδεμα» από τους κατοίκους συχνά σήμαινε άσχημο κάλυμμα ή πλήρη αφαίρεση δέντρων. Αυτό μπορεί να είχε αγνοηθεί τα προηγούμενα χρόνια, αλλά όχι πια. Τώρα οι πόλεις νοιάζονται για τα ποσοστά κάλυψης, την ψύξη, την ομορφιά και τις υπηρεσίες οικοσυστήματος.

Οι κανονισμοί για τα δέντρα συντάσσονται και οι εργαζόμενοι παίρνουν ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ πιστοποιημένα ώστε να μπορούν να φροντίζουν πολύ τα δέντρα της πόλης.

Αφήστε τα να μεγαλώσουν

Συμφωνώ απόλυτα με την αφίσα του καταφυγίου του λεωφορείου. Αφήστε ήσυχα τα δέντρα του δρόμου. Τα χρειαζόμαστε για να φαίνονται υπέροχα και να μας παρέχουν τις πολλές δωρεάν υπηρεσίες οικοσυστήματος τους. Αφήστε τους επαγγελματίες να κάνουν το κλάδεμα.

Ωστόσο, καταλαβαίνω την απογοήτευση των ανθρώπων. Οι δήμοι μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ανταποκριθούν στα αιτήματα για κλάδεμα. Έχω κάνει παλιά κλάδεμα σε δέντρα της πόλης αλλά δεν ήταν κάτι τρελό. Σε μια περίπτωση, ο ιδιοκτήτης έβγαινε με το μελίτωμα που εκκρίνονταν από αφίδες που τρέφονταν με τουλίπες (Liriodendron tulipifera). Το αυτοκίνητό της, το πεζοδρόμιο και η αυλή της ήταν καλυμμένα με κολλώδες μελίτωμα. Το αίθριο της ήταν βασικά άχρηστο. Έτσι, αφαίρεσα ό,τι κλαδιά μπορούσα να φτάσω αλλά δεν έλυσε το πρόβλημα εντελώς.

Λουλούδι τουλίπας

Οι αφίδες δεν είναι αρκετά καλός λόγος για να αφαιρέσετε υγιή δέντρα. Και ξέρουμε ότι οι τουλίπες έρχονται με καλοκαιρινές αφίδες. Ίσως κάποιο είδος κάλυψης για το αίθριο θα ήταν καλύτερη λύση.

συμπέρασμα

Αφήστε τους δενδροκόμους της πόλης να χειριστούν τα δέντρα της πόλης.

The post Ας μεγαλώσουμε! εμφανίστηκε πρώτα στο Proper Landscaping Inc..

Schreibe einen Kommentar