Ανθισμένοι θάμνοι και δέντρα

0
Ανθισμένοι θάμνοι και δέντρα

Όταν επιλέγετε πολυετή φυτά στην περιοχή του Έντμοντον, πρέπει να επιλέξετε κάτι που μπορεί να διαρκέσει τους ψυχρούς χειμώνες μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι περιορίζεστε σε ποικιλίες κωνοφόρων! Αυτοί οι θάμνοι και τα δέντρα είναι πανέμορφα στο τοπίο και θα συνεχίσουν να επιστρέφουν χρόνο με τον χρόνο.

Ανθισμένοι θάμνοι ανθεκτικοί

Summersweet (Clethra Alnifolia)

Αυτός ο ανθεκτικός ανθοφόρος θάμνος ονομάζεται επίσης θάμνος πιπεριάς λόγω των πικάντικων λουλουδιών του. Έχει υπέροχο πράσινο φύλλωμα σε αντίθεση με λευκές ανθίσεις το καλοκαίρι, και τα φύλλα αλλάζουν σε πορτοκαλί το φθινόπωρο. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για πολιτογράφηση και προσέλκυση επικονιαστών στην αυλή σας. Αυτός ο θάμνος είναι προσαρμόσιμος και αργά αναπτυσσόμενος και προτιμά να αναπτύσσεται σε σταθερά υγρό και ελαφρώς όξινο έδαφος. Μόλις εγκατασταθεί ο θάμνος, θα χρειαστεί να τον ποτίζετε μόνο σε περιόδους ξηρασίας. Μπορείτε να κλαδέψετε το καλοκαιρινό σας γλυκό την άνοιξη για να το αναζωογονήσετε μετά τον χειμώνα και να προσαρμόσετε το σχήμα του.

-ΘΑΜΝΟΣ ΣΠΙΡΕΑ

Spirea

Αυτός ο ανθισμένος θάμνος είναι κλασικός για την ομορφιά και την ανθεκτικότητά του! Το Spiera αναπτύσσεται γρήγορα και έχει πολύ χαμηλή συντήρηση. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε, αλλά διακρίνονται κυρίως από το αν ανθίζουν την άνοιξη ή το καλοκαίρι. Οι ανθοφορίες κυμαίνονται από λευκό έως ροζ έως κόκκινο και αναπτύσσονται σε όμορφους καταρράκτες στην κορυφή των κλαδιών.

Η καλλιέργεια θάμνων spirea είναι εύκολη. θα αναπτυχθούν σχεδόν σε οποιαδήποτε ζώνη ανθεκτικότητας και απαιτούν ελάχιστη συντήρηση. Φροντίστε να δώσετε στο φυτό σας αρκετό χώρο για να αναπτυχθεί αν δεν σκοπεύετε να το κλαδέψετε, καθώς μπορεί να φτάσει έως και τα έξι πόδια σε ύψος! Συνιστούμε να προσθέσετε σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του φυτού για να διατηρήσετε την υγρασία, καθώς αυτό είναι που το βοηθά να μεγαλώσει υπέροχα λουλούδια!

-θάμνος forsythia

Θάμνος με κίτρινα φυλλοειδή άνθη

Αν ψάχνετε για χρώμα στις αρχές της άνοιξης, το forsythia είναι η καλύτερη επιλογή. απλά ξεσπά με ζωηρά κίτρινα λουλούδια! Φροντίστε να βάλετε αυτόν τον θάμνο στον ήλιο και να τον φυτέψετε σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος πλούσιο σε οργανική ουσία. Συνιστούμε το σάπιασμα γύρω από αυτό το φυτό για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας, καθώς το forsythia είναι ανθεκτικό και μπορεί να ανεχθεί περιόδους μειωμένου ποτίσματος, αλλά θα αναπτυχθεί καλύτερα εάν έχει κανονικό νερό. Θα θέλετε να κάνετε λίπανση κάθε δύο μήνες την άνοιξη και το καλοκαίρι και να κλαδεύετε αφού τελειώσουν η ανθοφορία τους. Το ετήσιο κλάδεμα είναι απαραίτητο για να αποτρέψετε την υπερανάπτυξη και να διατηρήσετε τον θάμνο σας υπέροχο.

ορτανσία annabelle

Ορτανσίες

Είμαστε τυχεροί που έχουμε ποικιλίες ορτανσίας που αντέχουν την κρύα εποχή μας! Οι ορτανσίες Limelight και Annabelle είναι δύο ποικιλίες που είναι ανθεκτικές στην περιοχή μας και φαίνονται εκπληκτικές στον κήπο. Οι ορτανσίες Annabelle έχουν υπέροχα, καθαρά λευκά άνθη, ενώ το Limelight έχει τεράστια, απαλά πράσινα άνθη που θα ωριμάσουν σε ροζ ή μπορντώ και διαρκούν στον παγετό. Είναι ένας υπέροχος θάμνος για να προσθέσετε υφή και τολμηρό χρώμα στο τοπίο σας, καθώς και ανθεκτικά στην ξηρασία.

Περισσότεροι ανθεκτικοί ανθισμένοι θάμνοι

 • Αζαλέας
 • Ροδόδεντρα
 • Ninebark
 • Είδος αιγοκλήματος
 • Cotoneaster
 • Ανθισμένη αμυγδαλιά
 • Fothergilla
 • Αρώνια

Ανθισμένα δέντρα

δέντρο καραβόπανο

Crabapple Trees

Αν ψάχνετε για ανθισμένα δέντρα που αξίζουν να βουρκώνουν, τα δέντρα crabapple είναι μια εξαιρετική επιλογή. Έχουν αρωματικά, λευκά άνθη που ανθίζουν στα τέλη της άνοιξης. συσκευάζονται πυκνά στα κλαδιά, δημιουργώντας ένα εκπληκτικό χαρακτηριστικό στο τοπίο σας. Τα Crabapples προτιμούν κάποιο προσωπικό χώρο από άλλα δέντρα και θεμέλια και αναπτύσσονται καλύτερα σε ελαφρώς όξινο, καλά στραγγιζόμενο, πλούσιο έδαφος. Αυτό το δέντρο είναι ανθεκτικό στην περιοχή μας, επομένως θα χρειαστεί πότισμα μόνο σε ιδιαίτερα ξηρές περιόδους αφού εγκατασταθεί. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα το κλάδεμα και τις τακτικές επιθεωρήσεις για παράσιτα και ασθένειες για τα καραβόδεντρα.

-Παγόδα Dogwood

Παγόδα Dogwood

Το σκυλάκι της παγόδας είναι όμορφο όλο το χρόνο, με κρεμώδη λευκά άνθη στα τέλη της άνοιξης και εκπληκτικό πράσινο φύλλωμα την υπόλοιπη σεζόν. Το φθινόπωρο, τα φύλλα αλλάζουν σε μπορντό, με βατόμουρα στα μέσα του καλοκαιριού που προσελκύουν και συντηρούν την άγρια ​​ζωή. Επειδή είναι αυτοφυές είδος, αυτό το δέντρο είναι ανθεκτικό και συμβάλλει σε ένα υγιές και χαρούμενο οικοσύστημα! Αυτή η ποικιλία μπορεί να φτάσει τα 20 πόδια ύψος, αλλά μεγαλώνει αργά και ζει για μεγάλο χρονικό διάστημα—έως και 30 χρόνια! Αναπτύσσεται καλύτερα σε ηλιόλουστη έως μερική σκιά και το πλούσιο, όξινο χώμα είναι το καλύτερο για αυτό το σκυλόξυλο με λίγο σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του.

Ιαπωνικό δέντρο πασχαλιά

Αν αγαπάτε τις πασχαλιές, αναβαθμίστε την επιλογή σας με το ιαπωνικό δέντρο λιλά! Είναι μια μεγαλύτερη ποικιλία λιλά με κρεμώδη λευκά άνθη και το γνωστό άρωμα που αγαπούν πολλοί. Ανθίζει στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού και θα προσελκύσει επικονιαστές στον κήπο σας. Βεβαιωθείτε ότι η ιαπωνική πασχαλιά σας έχει ηλιοφάνεια και αλκαλικό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος για την καλύτερη ανάπτυξη. Αναπτύσσονται μέχρι και 30 πόδια ψηλά με άπλωμα 20 ποδιών, οπότε αν τα φυτέψετε έξω από το παράθυρό σας, αφήνουν άφθονο χώρο για να ωριμάσουν.

Περισσότερα ανθεκτικά ανθισμένα δέντρα:

 • Serviceberry
 • Είδος καστανιάς
 • Redbud
 • Royal Star Magnolia
 • Μαύρο κεράσι

Αν θέλετε να προσθέσετε μερικά ανθεκτικοί ανθοφόροι θάμνοι και δέντρα για το τοπίο σας φέτος, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Salisbury Landscaping ή επισκεφθείτε τα κέντρα κήπου μας στο Άγιος Αλβέρτος και Πάρκο Σέργουντ!

Schreibe einen Kommentar